Reserveren Openingstijden
optometrie-orthoptie-roermond-venlo

Optometrie

De schakel tussen opticien, huisarts en oogarts. Bij een optometrisch onderzoek wordt de gehele gezondheid van de ogen in kaart gebracht.


Bij een optometrisch onderzoek worden uw ogen op verschillende aandoeningen en oogziektes gecontroleerd. De optometrist kan eventuele afwijkingen vroegtijdig signaleren en behandelen. Afhankelijk van de klachten en leeftijd wordt er op verschillende dingen gelet. Tijdens het optometrisch onderzoek maken we gebruik van de modernste technologieën om de gehele ooggezondheid, zoals de oogsterkte, het hoornvlies, de ooglens en het netvlies optimaal in beeld te krijgen. Heb je bepaalde klachten of wil je graag weten hoe het met de gezondheid van je ogen staat? Maak dan direct een afspraak voor een optometrie onderzoek.

De rol van de optometrist

Voor de gezondheid van jouw ogen is de optometrist het eerste aanspreekpunt. De optometrist zal vanwege de lange wachtlijsten, vergrijzing en de toenemende bijziendheid een steeds grotere rol gaan spelen in de eerste lijn, zoals bij Heiming Aben. De optometrist is makkelijk toegankelijk: je kunt namelijk zonder verwijsbrief van een huisarts een afspraak maken met onze optometrist voor een volledig oogonderzoek. .Naast de oogonderzoeken werkt de optometrist ook als opticien en contactlensspecialist. De titel optometrist is beschermd en is erkend als oogzorgverlener.

Wanneer een optometrie onderzoek

  • Verminderd zicht
  • Vermoeide ogen
  • Droge ogen
  • Bij bewegende vlekken
  • Verdenking op staar, glaucoom of macula degeneratie
  • Erfelijke oogaandoeningen in de familie
  • Fundusscreening bij diabetes
  • Aanmeten van prisma glazen

Heb je bepaalde klachten of ben je benieuwd hoe het met de gezondheid van jouw ogen staat? Maak dan een afspraak voor een optometrie onderzoek.

  • oogmeting-venlo-roermond-heimingaben
  • optometrie-orthoptie
Kind orthoptie

Orthoptie

Volwassenen en kinderen met klachten over scheelzien, dubbelzien, hoofdpijn na inspanning van de ogen, en met leesproblemen kunnen terecht bij de orthoptist.

Heiming Aben is de enige optiekzaak in de regio Roermond - Venlo die orthoptie aanbiedt.

Lees verder

Nieuwsbrief

Als eerste op de hoogte van acties, nieuwe collecties en veel meer…

Selectie

Je hebt nog geen brillen geselecteerd.


Bekijk de collectie

OpeningstijdenOpeningstijden

Op dit moment zijn we gesloten.
Dinsdag vanaf 09.00 staan wij weer voor u klaar.

dinsdag
09.00 - 18.00
woensdag
09.00 - 18.00
donderdag
09.00 - 18.00
vrijdag
09.00 - 20.00
zaterdag
09.00 - 17.00