Reserveren Openingstijden
Myopie management bijziendheid limburg opticien

Myopie Management

Bijziendheid wordt de grootste oorzaak van blindheid als we niet ingrijpen. Door toenemende bijziendheid, oftewel myopie of min-sterkte, groeit het oog te hard waardoor het oog letterlijk te lang wordt. Dat is niet goed, want hoe langer het oog wordt, hoe hoger de kans is op ernstige oogaandoeningen. Heiming Aben is de Myopie Management Expert in de regio Roermond - Venlo. Met de juiste aanpak proberen we de foutieve groei van de ogen te remmen waardoor er minder kans ontstaat om oogaandoeningen te krijgen.

Kinderen bril lenzen myopie managment

Voor wie?

Speciaal voor kinderen

Omdat kinderen volop in de groei zitten, groeit de ooglengte bij jonge kinderen het meest. Doordat we steeds meer met onze ogen langdurig op korte afstanden kijken, zoals op telefoon en tablets moeten de ogen zich inspannen om op deze korte afstand scherp te kunnen zien. Deze inspanning prikkelt de ogen om te groeien. Dat is niet goed, want hoe langer het oog wordt, hoe groter het risico is om (ernstige) oogaandoeningen te krijgen.

Hoe herken je bijziendheid bij je kind?

• Moeite heeft met lezen op het schoolbord
• Klachten over hoofdpijn of vermoeidheid
• Dichtbij het scherm gaat zitten
• Moeite met zien op afstand
• Veel knipperen
• Veel in de ogen wrijven
• Ogen vaak dichtknijpen

Onze werkwijze

We starten met een orthoptie onderzoek. Tijdens dit onderzoek bepalen we de juiste oogsterkte, meten we de lengte van de ogen, beoordelen we de samenwerking tussen beide ogen en onderzoeken we de gezondheid van de ogen. Mocht het zinvol zijn om deel te nemen aan het Myopie Management traject zullen we deze mogelijkheid in begrijpelijke taal bespreken. Om de myopie te remmen zijn er 3 therapieën.

1. Leefstijl advies

Niet te lang en te vaak op korte afstanden kijken, zoals op een laptop, telefoon, tablet, of een boek. Minstens 2 uur per dag buiten spelen. Vitamine D en de lichtintensiteit hebben een gunstig effect op het netvlies.

2. Contactlenzen of bril
Een zeer effectieve manier om de progressie van bijziendheid te beperken is door het inzetten van speciale contactlenzen. Hiervoor zijn speciale uitvoeringen gemaakt van dag-, maand- en nachtlenzen die verkrijgbaar zijn via ons Lensplan. Hierdoor kan uw kind zorgeloos lenzen dragen voor een voordelig bedrag per maand. De lenzen worden aangemeten en gecontroleerd door onze optometrist of door een van onze Myopie Experts. Ook zijn er speciale Myopie remmende brillenglazen, deze zijn uitermate geschikt voor kinderen die liever (nog) geen contactlenzen willen of kunnen dragen.

3. Atropine oogdruppels
Naast de leefstijl adviezen en contactlenzen zijn atropine druppels een mogelijke therapie voor myopie. Indien de minsterkte en/of groei van het oog van uw kind jaarlijks fors toeneemt komt uw kind in aanmerking voor atropine druppels. Onderzoek toont aan dat deze druppels een krachtig middel zijn om de progressie van bijziendheid af te remmen. Deze druppels worden via het ziekenhuis voorgeschreven en er worden goede resultaten mee behaald, in ieder geval op korte termijn. De effecten van Atropine druppels op langere termijn zijn nog niet bekend.

Door een of meerdere therapieën toe te passen proberen we er voor te zorgen om de toename van bijziendheid af te remmen.

optometrist-opticien-roermond-venlo-tegelen
"Wij zorgen voor de ogen van de nieuwe generatie kinderen.
Sjieuwke
Orthoptist, myopie controle expert

De risico's van bijziendheid

Grotere kans op staar
Dit is een vertroebeling van de ooglens waardoor je steeds minder scherp ziet.

Verhoogde kans op glaucoom
Een verhoogde oogdruk kan de oogzenuw beschadigen. De oogzenuw zorgt voor het signaal tussen de ogen en de hersenen.

Grotere kans op netvlies problemen

Doordat het oog te lang wordt komt het netvlies onder spanning te staan. Dit kan leiden tot scheurtjes of zelfs netvliesloslating.

Risicofactoren

Bij jonge kinderen met een verhoogde kans op het ontwikkelen van hoge bijziendheid is het van belang om de progressie zo vroeg mogelijk te managen. De exacte oorzaak van bijziendheid is nog steeds niet bekend, maar er zijn wel belangrijke factoren die een rol spelen.

Erfelijkheid

Indien een of beide ouders een min-sterkte hebben oftewel bijziend zijn, is er een grotere kans voor het ontwikkelen van bijziendheid van uw kind.

Leefpatroon

Kinderen die weinig buiten spelen en veel op korte afstanden naar beeldschermen kijken ontwikkelen vaker bijziendheid.

Etniciteit
Onder de Aziatische bevolking komt bijziendheid veel voor, in Europa stijgt het aantal kinderen met bijziendheid enorm.

Maak vrijblijvend een afspraak voor een Myopie Management intake via de afsprakensoort: Oogmeting / Orthoptie bij Kinderen.

Onze myopie controle experts

jeroen-aben-optometrist-heimingaben
Jeroen
Optometrist en eigenaar
orthoptist-venlo-roermond-tegelen
Sjieuwke
Orthoptist
opticien-contactlensspecialist-reuver
Paul
Floormanager, opticien en contactlensspecialist

Nieuwsbrief

Als eerste op de hoogte van acties, nieuwe collecties en veel meer…

Selectie

Je hebt nog geen brillen geselecteerd.


Bekijk de collectie

OpeningstijdenOpeningstijden

Op dit moment zijn we gesloten.
Vandaag vanaf 09.00 staan wij weer voor u klaar.

dinsdag
09.00 - 18.00
woensdag
09.00 - 18.00
donderdag
09.00 - 18.00
vrijdag
09.00 - 20.00
zaterdag
09.00 - 17.00