Reserveren Openingstijden
Materialen bril opticien optiek limburg

Materialen

Brillen kunnen uit verschillende materialen gemaakt worden. Denk aan metaal of kunststof, maar ook aan titanium of aluminium. Ook kunnen er brillen gemaakt worden van bijzondere materialen, zoals hout, buffelhoorn of 18-karaats massief goud. Doordat er verschillende materialen gecombineerd kunnen worden bij het maken van een bril is er een enorm aanbod. Om je keuze wat makkelijker te maken, leggen wij je uit wat de verschillen zijn.

Welk materiaal past bij mij?

Het is natuurlijk belangrijk dat je een bril kiest die echt bij je past. Het materiaal waar een bril van wordt gemaakt is belangrijk omdat dit vaak samenhangt met de eigenschappen van een bril. Vind je het bijvoorbeeld prettig om de bril stevig op je hoofd te voelen? Dan kun je het beste voor een bril kiezen die gemaakt is van metaal, kunststof of aluminium. Vind jij het juist prettig dat de bril zo licht mogelijk is? Dan kun je beter kiezen voor titanium, buffelhoorn of 18-karaats goud.
Wil je een sportieve of chique look? Is je huid snel ergens allergisch voor? Vind je het belangrijk dat je bril op ambachtelijke gemaakt is? Je merkt het al, er zijn meerdere afwegingen op het gebied van materiaalkeuze. Wij helpen je graag.

Titanium bril

Titanium

Titanium is een van de mooiste en beste materiaalsoort waar een bril van gemaakt kan worden. Titanium is namelijk extreem flexibel, sterk en ultralicht. Hierdoor kunnen brillen gemaakt worden met een gewicht van slechts 3 gram. Het design is vaak zeer discreet met een tijdloze modieuze elegantie. Het kleurbehoud is vaak ook het langste op titanium brillen.

Metalen bril metaal staal

Metaal

De metalen brillen zijn meestal van roestvrij staal gemaakt. Dit is een materiaal waar vele brillen van gemaakt worden. Dit komt omdat het een sterk materiaal dat toch buigzaam is. Hierdoor zijn deze monturen perfect op maakt te maken op de neus en achter de oren. De grondstofkosten van staal zijn relatief laag waardoor deze brillen in alle prijsklasse gemaakt kunnen worden.

Kunststof bril acetaat

Kunststof

Kunststof, oftewel acetaat, is een populair materiaal voor brillen. Doordat het materiaal wordt gemaakt van katoenvezels geeft dit oneindige mogelijkheden aan kleuren en motieven. Om voldoende stevigheid aan dit materiaal te geven, wordt in de veren (pootjes) een metalen kern geplaatst. Acetaat droogt door weersinvloeden en huidzuur op den duur wel wat uit, dit betekent dat de gemiddelde levensduur van de bril vaak wat korter is.

Gouden bril 18 karaat massief rose zilver goud

Goud

Als je jezelf écht eens wilt verwennen is een gouden bril ook een optie. Alleen het merk Lindberg is in staat door een speciaal ontwikkeld verhardingsproces zeer fijne gouden brillen te maken. Lindberg maakt ze volledig met de hand van massief 18 karaat geelgoud, witgoud, roségoud en palladium. De uitstraling en de glans van het materiaal in combinatie met het sobere Deense design maakt het een tijdloos geheel. Heel stijlvol.

Buffelhoorn goud bril

Buffelhoorn

Met meer dan 150 processen om 1 buffelhoorn bril te maken mag je oprecht zeggen dat een bril van dit materiaal bijzonder is. Buffelhoorn heeft een prachtige uitstraling. Iedere hoorn is namelijk anders van kleurschakering en tekening en dus is iedere bril uniek. De tinten in de hoorn zijn prachtig op de huid. Bovendien is het licht van gewicht wat zorgt voor een hoog draagcomfort.

Houten bril hout

Hout

Hout is een bijzonder materiaal, door de kleurschakering en zijn mooie nerven is iedere bril uniek. Een houten bril is ondanks de wat zwaardere uitstraling enorm licht. De afrondingen in het materiaal en de veelal dubbele kleurstellingen zorgen ervoor dat een montuur van hout nooit te overheersend of hard staat. Onze houten brillen komen uit Tirol, waar ze volledig met de hand worden gemaakt. Een natuurlijker product als dit ga je nergens anders vinden.

Aluminium bril

Aluminium

Aluminium is een zeer sterk materiaal. Doordat het materiaal zo sterk is, is het wel wat stug. Daarom worden er van dit materiaal niet heel veel brillen gemaakt. Het materiaal is minder buigzaam waardoor een perfecte passing vanaf het begin een must is. Gelukkig zijn bijna al onze aluminium brillen vaak gecombineerd met een ander materiaal, zodat we ook voor dit materiaal een uitstekend draagcomfort kunnen bieden.

Combi bril metaal titanium acetaat

Combi

Materiaalsoorten combineren in één bril. Door te combineren ontstaan er vaak bijzondere creaties. Wat dacht je van metaal in combinatie met hout? Of titanium in combinatie met 3D geprinte elementen? Of kunststof met ingelegde gedroogde bloemen? Of zelfs goud in combinatie met buffelhoorn en/of diamanten? Door gebruik te maken van de filters op onze online collectie pagina kun je je eigen voorkeuren selecteren.

Online onze collectie bekijken én reserveren

Als enige optiekzaak in Limburg, en misschien wel in Nederland, is onze volledige en actuele brillen collectie online te vinden. Zo kun je dus ook thuis op de bank onze collectie bekijken én vrijblijvend reserveren. Via de filters kies je eenvoudig je gewenste materiaal, kleur, vorm, maat en prijs. Handig toch?

Het merendeel van onze collectie bestaat uit unieke exemplaren, op die manier kom je niet snel iemand tegen met hetzelfde montuur.

  • heiming-aben-optiek-brilwinkel-reuver

Nieuwsbrief

Als eerste op de hoogte van acties, nieuwe collecties en veel meer…

Selectie

Je hebt nog geen brillen geselecteerd.


Bekijk de collectie

OpeningstijdenOpeningstijden

Op dit moment zijn we gesloten.
Dinsdag vanaf 09.00 staan wij weer voor u klaar.

dinsdag
09.00 - 18.00
woensdag
09.00 - 18.00
donderdag
09.00 - 18.00
vrijdag
09.00 - 20.00
zaterdag
09.00 - 17.00