Reserveren Openingstijden
Kind orthoptie

Oogmeting bij kinderen

Heeft u het idee dat uw kind slechter ziet, klaagt over hoofdpijn of dat zijn of haar ogen niet recht kijken? Laat uw kind dan onderzoeken door een orthoptist. De orthoptist is namelijk dé specialist op gebied van ogen bij kinderen onder de 12 jaar.


Een oogmeting bij kinderen is dan ook niet te vergelijken met een standaard oogmeting bij volwassenen. De ogen van een kind zijn in de kinderjaren volop in ontwikkeling, een goed oogonderzoek kan op latere leeftijd problemen voorkomen. Sinds 2012 zijn wij als enige in de regio gespecialiseerd op het gebied van kinderogen. Onze klanten komen dan ook uit alle windrichtingen: Venlo, Blerick, Roermond, Panningen, Horst aan de Maas en Tegelen.

optometrist-opticien-roermond-venlo-tegelen
"Oogmetingen bij kinderen worden altijd door een orthoptist uitgevoerd, wij zijn volledig gespecialiseerd in kinderogen.
Sjieuwke Koorevaar
orthoptist - specialist in kinderogen
oogmeting-venlo-roermond-heimingaben

Orthoptie onderzoek

Uniek in de regio Roermond - Venlo

Bij Heiming Aben in Reuver kunt u terecht voor een orthoptie onderzoek op oogheelkundig niveau. Tijdens dit onderzoek worden de ogen met toepassing van oogdruppels opgemeten, wordt de oogsamenwerking bepaald en worden de ogen beoordeeld op hun gezondheid. Kinderen vanaf 2 jaar en onder de 12 jaar kunnen nog goed hun oogspiertjes aanspannen (accommoderen) waardoor een standaard oogmeting onbetrouwbaar kan zijn, een orthoptie onderzoek geeft zekerheid.

Alle voordelen op rij

 • Geen wachtlijsten
 • Geen verwijzing nodig
 • Zelf uw afspraak inplannen
 • De kosten worden volledig vergoed uit de basisverzekering
 • Korte lijnen met huis- en oogarts
 • Professionele en persoonlijke aandacht
 • Als enige in de regio Roermond - Venlo beschikken wij over een optometrist én orthoptist
 • Kosteloos parkeren op ons eigen parkeerterrein

De beste apparatuur voor de beste zorg

Mocht er na het orthoptie onderzoek blijken dat uw kind een oog-correctie nodig heeft zullen we een advies uitbrengen hoe we deze correctie zo goed mogelijk kunnen toepassen. Mogelijke opties zijn bijvoorbeeld een kinderbril, contactlenzen of een leefstijl advies. Wij zijn gespecialiseerd in het afremmen van de groei bij kinderogen, zogenoemde Myopie Control. Door de juiste behandelmethode proberen we de progressie van de oogsterkte af te remmen. Dit zorgt voor een lagere sterkte wat tevens een gunstig effect heeft op latere leeftijd. Hoe lager de oogsterkte blijft, hoe minder kans ze hebben op het verkrijgen van (ernstige) oogaandoeningen.

opticien-regio-venlo-roermond-reuver

Volledige vergoeding

Heiming Aben is officieel erkend als kinder orthoptie specialist bij alle zorgverzekeraars. Dit betekend dat orthoptie onderzoeken bij kinderen onder de 18 jaar volledig worden vergoed uit de basisverzekering. Betalen voor dit onderzoek is vanaf nu verleden tijd. Wij regelen alles met de zorgverzekeraar, wel zo makkelijk.

Kinderen vanaf 2 jaar zijn welkom voor een orthoptie onderzoek, een verwijzing van een (huis)arts is niet nodig.

 • orthoptie bij kinderen
 • oogmeting-venlo-roermond-heimingaben
 • oogmeting-kinderen-roermond-venlo-tegelen

Nieuwsbrief

Als eerste op de hoogte van acties, nieuwe collecties en veel meer…

Selectie

Je hebt nog geen brillen geselecteerd.


Bekijk de collectie

OpeningstijdenOpeningstijden

Op dit moment zijn we gesloten.
Dinsdag vanaf 09.00 staan wij weer voor u klaar.

dinsdag
09.00 - 18.00
woensdag
09.00 - 18.00
donderdag
09.00 - 18.00
vrijdag
09.00 - 20.00
zaterdag
09.00 - 17.00