Reserveren Openingstijden
CBR oogkeuring rijbewijs opticien reuver heimingaben 1

Oogkeuring CBR voor het rijbewijs

Verwijst het CBR u naar de oogarts voor een rijbewijskeuring? Dan kunt u vanaf nu ook bij Heiming Aben in Reuver, tussen Roermond en Venlo, terecht.

Door een unieke samenwerking kunnen onze optometristen een officieel CBR oogonderzoek uitvoeren voor het verlengen van uw rijbewijs. Alle onderzoeksresultaten worden digitaal doorgestuurd naar een oogarts, die vervolgens binnen 3 werkdagen een advies uitbrengt aan het CBR. Hierdoor zijn wachtlijsten verleden tijd en kunnen we u snel en veilig op weg helpen.

Onze werkwijze

Als uw rijbewijs verloopt wilt u deze natuurlijk zo snel mogelijk verlengen. Om veilig aan het verkeer deel te kunnen nemen dient u lichamelijk en mentaal gezond genoeg te zijn. Afhankelijk van uw soort rijbewijs, situatie of leeftijd kan het CBR bepalen dat een oogkeuring door een oogarts noodzakelijk is. In het ziekenhuis kan een behoorlijke wachttijd zijn voor zo’n oogkeuring. Bij ons zijn er geen wachttijden en kunt u snel terecht.

Een van onze optometristen onderzoekt uw ogen op alle aspecten die noodzakelijk zijn om veilig deel te nemen aan het verkeer. Na dit oogonderzoek versturen wij alle bevindingen digitaal door naar een oogarts die vervolgens binnen 3 werkdagen een advies uitbrengt over naar het CBR. Daar zal besloten worden of u voor een verlenging in aanmerking komt. Het CBR koppelt de uitslag zelf aan u terug.

Indien het CBR u dus verzoekt voor een oogkeuring door een oogarts dan kunnen wij dit onderzoek voor u uitvoeren. Wij kunnen geen andere keuringen doen namens het CBR.

optometrie-orthoptie-roermond-venlo
'Wij voeren officiële oogkeuringen uit voor het rijbewijs, exclusief in de regio.
Jeroen Aben
Optometrist

Tarieven

Oogkeuring rijbewijs CBR | 114.00

Deze kosten worden niet vergoed door de zorgverzekering en dienen na afloop van het onderzoek afgerekend te worden.

Bij een klein gedeelte van alle oogkeuringen(ongeveer 4%) is een aanvullend gezichtsveldonderzoek nodig voor het verlengen van het rijbewijs. Onze optometrist kan vaak vooraf of tijdens het onderzoek een inschatting maken of dit nodig zal zijn. Mocht het nodig zijn dan wordt dit onderzoek door een extern partij uitgevoerd op een andere locatie of bij u thuis, hier kunnen extra kosten aan verbonden zijn.

Alle voordelen op een rij

  • Geen wachtlijsten
  • Professioneel en persoonlijk
  • Officieel volgens de CBR richtlijnen
  • U wordt altijd geholpen door een kwaliteit geregistreerde optometrist
  • Korte lijnen met huis- en oogartsen
  • Kosteloos parkeren voor de deur of op ons eigen parkeerterrein
  • Exclusief in de regio

Voor een oogkeuring voor het rijbewijs is een afspraak nodig. Wij vragen u om alle papieren van het CBR en een geldige legitimatie mee te nemen naar uw afspraak. Op het formulier van het CBR moet duidelijk vermeld staan dat u gekeurd moet worden door een oogarts. Houd er rekening mee dat uw ogen gedruppeld kunnen worden waardoor het mogelijk is dat u niet zelf terug naar huis kunt rijden.

  • heiming-aben-optiek-brilwinkel-reuver
  • oogmeting-venlo-roermond-heimingaben

Nieuwsbrief

Als eerste op de hoogte van acties, nieuwe collecties en veel meer…

Selectie

Je hebt nog geen brillen geselecteerd.


Bekijk de collectie

OpeningstijdenOpeningstijden

Op dit moment zijn we gesloten.
Dinsdag vanaf 09.00 staan wij weer voor u klaar.

dinsdag
09.00 - 18.00
woensdag
09.00 - 18.00
donderdag
09.00 - 18.00
vrijdag
09.00 - 20.00
zaterdag
09.00 - 17.00